Vanliga Frågor

Om svaret på din fråga inte finns med nedan, vänligen maila oss på info@scalpmicrosweden.se så återkommer vi till dig så snart vi kan!

Scalp Micropigmentation är en ofarlig behandling som använder detaljerade mikronålar för att avsätta pigment i hårbotten. Resultatet skapar ett utseende av små hårsäckar och korta hårstubbar. Om ditt hår börjar tunnas, hårlinjen dras tillbaka eller om du är helt flintskallig, kan vi ge dig tillbaka ditt ungdomliga utseende med vår behandling.

Mikropigmentering av hårbotten bör aldrig betraktas som en engångsbehandling. De flesta kunder kan förvänta sig mellan 2-4 sessioner för att uppnå önskat resultat, beroende på omfattningen av håravfall eller ärrbildning. Dessa behandlingar är vanligtvis med cirka 10-20 dagars mellanrum.

Efter avslutad behandling (2-4 sessioner) bör en klient förvänta sig att färgens styrka håller i många år. På längre sikt kommer en klient mycket gradvis att märka en lätt ljusning (inte missfärgning) av behandlingen. När detta inträffar kan de genomgå en kort “touch up”-session för att återställa eventuell blekning och säkra en högkvalitativ hårtatuering i många år framåt.

För de flesta klienter är smärtan minimal och den är mindre smärtsam än traditionella tatueringar. Efter din session kommer du inte att uppleva något ytterligare obehag.

Vi arbetar med en specialanpassad elektrisk tatueringsmaskin för just SMP och kosmetisk tatuering. Scalp Micro Sweden använder en annan utrustning än vanliga tatuerare för att säkerställa att pigmentet är försiktigt placerat på lämpligt djup i huden för bästa resultat.

vanliga fragor

Det är beroende på vilken behandling du vill göra och hur ditt hår ser ut i dagsläget. Är du t.ex. en tjej som vill fylla i mittbenan så går det bra att behålla håret. Pigmentering i hårbotten kan hjälpa till att fylla ut områden så att mindre av hårbotten syns igenom. Men om det finns ett starkt mönster av håravfall eller inte mycket hårtäthet kvar, rekommenderas kunden att raka sig för att uppnå bästa resultat. Absolut!

Vi på Scalp Micro Sweden har många kunder som vill tillsätta densitet till gallrings områden. Vi kan fylla ut områden som ofta visar hårbotten, t.ex. kronan, hårspelling och mer. För personer som använder hårbotten mikropigmentering för att bygga om sin hårlinje, rekommenderar vi att du håller håret kort för ett mer balanserat utseende.

Nej, mikropigmenteringsbehandlingen i hårbotten kommer inte att växa tillbaka ditt hår. SMP-behandlingen kommer dock att ge dig utseendet av kort hår eller en snygg buzz-cut. Vi rekommenderar att du håller ditt hår kortare för att skapa det mest naturliga resultatet.

Vi rekommenderar ingen skrubbning, schamponering eller rakning av det behandlade området under 4-5 dagar efter din mikropigmenteringsbehandling i hårbotten.

Mikropigmentering av hårbotten är icke-farlig metod och kräver ingen längre ledighet. I de flesta fall behöver du inte ta någon längre tid borta från jobbet, skolan eller andra aktiviteter. Efter behandling är det vanligt att man märker lätt rodnad i hårbotten 2-3 dagar efter behandlingen. Denna rodnad avtar snabbt och de flesta klienter återgår till jobbet antingen direkt eller inom ett par dagar. Kunder får också bära keps, hat eller huvudbonader om de känner behov.

Vi rekommenderar ingen kraftig svettning eller intensiv träning under 4-5 dagar efter din mikropigmenteringsbehandling i hårbotten.

Ja, du kan bära en hatt eller en keps efter att din mikropigmenteringsbehandling i hårbotten är klar. Vi hoppas dock att du inte kommer att bära dem lika mycket!

Boka en kostnadsfri konsultation

Vi ger dig personliga rekommendationer.