Labella Clinic

Kemisk Peeling

Kemisk peeling går ut på att rengöra på djupet och avlägsna gamla hudceller och att stimulera huden till nybildning. Kemisk peeling utförs med olika tekniker och syror. Effekten beror på tre faktorer: hur stark syra som används, hur mycket syra som stryks/penslas på och hur länge den får verka.

Kemisk peeling som vi använder oss utav är en avancerad peel-behandling, som innehåller en hög procent TCA (35%) VID BEHOV (50%) Den höga dosen av tillsatta aminosyror i vår produkt tillåter oss att kunna använda oss av sån högt effektiv TCA halt utan att skada huden och samtidigt jämna alla olikheter i huden.  

Minskar fina linjer och rynkor Minskar akne   Förbättrar fastheten i huden & ökar kollagen Främjar lyster och ger en jämn och klar hud.

Den är utformat för patienter som har: Mild till svårt åldrad hud med solskador Akne och akne-ärr Hyperpigmentering och åldersfläckar För dig som vill förbättra din övergripande hudkondition.

Kemisk Peeling

Viktiga indikationer

  • Efter en peeling behandling kan en rodnad uppstå och huden kan fjälla lätt.
  • Efter kemisk peeling-behandling ska du låta det behandlade området läka i lugn och ro. Det är viktigt att undvika området med fingrarna och du får inte riva av eventuella hudflagor – de måste klippas bort professionellt om de upplevs som irriterande. Det är även viktigt med noggrann eftervård med åter fuktning och UV-skydd. Undvik att sola på det behandlade området i ca 14 dagar.
  • Tänk på att det kan ta behövas flera behandlingar för att uppnå ditt önskvärda resultat.
  • Efter tre till fyra dagar bör det mesta av peelingen vara klar, men det kan ta allt från fem till sju dagar innan din fräscha, nya hud har utvecklats.
  • Inom sju till fjorton dagar ska din hud vara helt läkt.

 

Boka en kostnadsfri konsultation

Vi ger dig personliga rekommendationer.